Annons

Fläskfilé med rosépepparsås och parmesanpotatis

Bjud på festlig roséfläskfilé med ugnsbakad parmesanpotatis!

Rosépepparfilé

4 personer

600 g fläskfilé
1 msk smör
salt, peppar
Sås:
1 schalottenlök
1 msk smör
1 msk rosépeppar
1 msk tomatpuré
2 dl vatten
1 msk kalvfond
2 dl vispgrädde
1 msk maizena redning
Servering:
haricots verts, kokta

Annons

1. Sätt ugnen på 175°.
2. Putsa köttet och bryn det runt om i smör i stekpanna. Krydda med salt och peppar och tillaga klart i ugnen tills innertemperaturen är 68°, ca 20 minuter.
3. Sås: Skala och hacka löken fint. Fräs den mjuk i smör i en kastrull. Krossa rosépeppar grovt i en mortel och låt hälften fräsa med löken tillsammans med tomatpuré.
4. Späd med vatten, fond och grädde. Koka ihop såsen i 10 minuter. Red av med maizena och smaka av med salt och peppar.
5. Skiva upp köttet och lägg upp på en bädd av kokta haricots verts. Ringla lite sås över och strö över resten av rosépepparn. Servera resten av såsen bredvid tillsammans med parmesanpotatis.

Parmesanpotatis

4 personer

Gilla Året Runt på Facebook

800 g potatis, medelstora
25 g smör
salt, peppar
1 1/2 dl riven parmesanost

1. Sätt ugnen på 225°.
2. Skala potatisen och skär skivor 
i den men inte helt igenom, som hasselbackspotatis.
3. Lägg potatisen på en plåt med bakplåtspapper med den hela sidan ner. Pensla med smält smör och krydda med salt och peppar. Baka 
i ugn i 45 minuter.
4. Pensla med smör och strö över riven parmesanost. Baka i ca 10 minuter till tills potatisen är mjuk och fått fin färg. Servera till rosépepparfilé.

Recept: Kerstin Svensson.

Foto: Olof Abrahamsson.

Prova också:

Marinerad fläskfilé med rostad vitlökssky

Helstekt fläskytterfilé med rostade rotfrukter


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…