Annons

Annons

Fläskfilépanna 
med svamp och senap

En krämig panna med fläskfilè, svamp och lök passar perfekt till helgen. Både läckert och lättlagat!

Fläskfilè med svamp recept

Fläskfile med svamp – recept

4 personer
600–700 g fläskfilé
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 + 2 msk smör
200 g champinjoner, gärna
små hela
250 g steklök
3 dl vispgrädde
2 msk kalvfond
2 msk fransk senap
2 msk finhackad persilja
1 msk finhackad rosmarin
1 msk pressad citronsaft
1 msk maizenaredning

Annons

Garnering:
persilja, rosmarin eller dragon

Servering:
rostade rotfrukter, se recept

1. Sätt ugnen på 225°.
2. Putsa fläskfilén och skär köttet i skivor. Salta och peppra runt om. Bryn köttet på båda sidor i en stekpanna med 2 msk smör. Ta upp 
köttet.
3. Ansa svampen. Om svamparna
är stora, halvera eller skär dem kvartar. Skala lökarna. Fräs lök och svamp i en stekpanna med 2 msk smör. Lägg tillbaka köttet i stekpannan och tillsätt grädde, fond, 
senap, persilja, rosmarin och citronsaft; låt koka på medelvärme, ca 15 minuter. Red av såsen.
4. Vid servering: Garnera med 
persilja och/eller rosmarin/dragon. 
Servera med rostade rotfrukter.

Rostade rotfrukter

4 personer

Sätt ugnen på 200°. Tvätta och skär 800 g delikatess-
potatis och 400 g sötpotatis i bitar. Lägg i en långpanna med bakplåtspapper. Skala och skär 300 g morötter i bitar och lägg i långpannan. Ringla 2 msk olivolja över. Strö på 1 tsk flingsalt och 3 msk hackade färska 
örter, t ex persilja och rosmarin. Blanda. Tillaga strax under mitten i ugnen tills rotfrukterna fått fin färg och känns klara, 30–35 minuter.

Av Bitte E:son Forsberg

Foto: Anders Norrsell

Prova också:

Helstekt fläskytterfilé med kantarellsås

Fläskfilégratäng med pasta och lagrad ost

Fläskfilé med bacon och hasselbackspotatis

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…