Annons

Annons

Fläskfilégratäng med saffranssmak

Härligt smakrik är denna fläskfilégratäng med saffranssmak.

Fläskfilégratäng med saffranssmak

Fläskfilégratäng med saffranssmak

4 personer
700 g fläskfilé
salt, svartpeppar
2 msk smör
3 dl ris
1/2 purjolök, strimlad
1 orange paprika, tärnad
1 röd paprika, tärnad
2 msk smör
salt, svartpeppar

Sås:
2 burkar crème fraiche gourmet saffran tomat
1 1/2 dl riven ost, lagrad

Annons

Garnering:
kryddgrönt

Sätt ugnen på 225 grader.
Putsa köttet, salta och peppra runt om. Bryn köttet runt om i smöret.
Lägg över i en ugnsform och stek vidare mitt i ugnen 15 minuter. Låt köttet vila en stund innan det skivas upp.
Koka riset enligt anvisningen på paketet.
Fräs purjolöken och paprikatärningarna blanka och smidiga i smöret, utan att de får färg.
Blanda ris, paprika och lök. Lägg blandningen i en smord ugnsform. Lägg köttet i två rader på risblandningen.
Rör crème fraicheblandningen smidig och fördela över ris och kött. Strö över riven ost.
Gratinera mitt i ugnen 15 minuter.
Garnera med kryddgrönt vid serveringen.

Gilla Året Runt på Facebook

Recept av Bitte E:son Forsberg
Foto Anders Norrsell

LÄS OCKSÅ
Kycklinggratäng med julsmak

Kasslergratäng med ädelosttäcke

Saffranspaj med smak av apelsin och räkor


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…