Annons

Annons

Fläskfilégratäng med salami och paprika

?R 3813 fl?skfile

Maffig pastagratäng! Serverara resterande mängd ostsås som tillbehör om inte allt går åt till gratängen.

4 personer:

1 fläskfilé, 500 g
salt, svartpeppar
smör
4 portioner valfri pasta
1 purjolök
1 röd paprika
1 orange paprika
1 burk paprikapesto (130 g)
12 skivor salami
sås:
3 schalottenlökar
3 msk vetemjöl
3 dl mjölk
1 dl vispgrädde
1/2 dl ajvar relish
1 msk kalvfond
1 1/2–2 dl riven
lagrad ost, t ex Västerbottensost
garnering:
kryddgrönt och paprika
serveras med:
sallad och bröd

Annons

Sätt ugnen på 200 grader. Putsa köttet. Salta och peppra runt om. Bryn köttet runt om i smör på medelvärme tills det är nästan helt genomstekt. Ta åt sidan.

Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen. Strimla purjolöken och tärna paprikorna. Stek purjo och paprika mjukt i smör. Blanda med pastan och rör ner paprikapeston. Lägg i en ugnsform. Skiva köttet och fördela över pastan. Lägg salamiskivor mellan fläskfiléskivorna.

Finhacka löken och fräs den mjuk i smör. Strö över mjöl och tillsätt mjölk under omrörning. Låt koka ihop några minuter under omrörning. Tillsätt grädde, fond och ajvar relish. Låt såsen småkoka några minuter och rör sedan ner osten.

Häll såsen i ugnsformen och gratinera i mitten av ugnen ca 15 minuter. Garnera med kryddgrönt och paprika och servera.

Av: Bitte E:son Forberg
Foto: Anders Norrsell

 


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…