Annons

Annons

Ugnsstekt fläskytterfilé med fruktig salsa

Smarrigt på buffébordet med helstekt fläskytterfilé och en fruktig salsa med mango, salladslök och paprika.

Fläskytterfilé med fruktig salsa

6 bufféportioner
1–1,2 kg fläskytterfilé
2 msk smör
Kryddblandning:
2 tsk salt
1 tsk svartpeppar
2 tsk paprikapulver
2 tsk chilipeppar
1 krm chiliflakes, kan uteslutas
Fruktig salsa:
2 dl fryst tärnad mango, tinad
1/2 gurka
1 gul paprika
1 röd paprika
2 salladslökar
1 dl olivolja
2 msk vit balsamvinäger
2 msk flytande honung
3 msk finhackad persilja
Garnering:
färska örter, t ex persilja
1 valfri melon, inte 
vattenmelon

Annons

1. Sätt ugnen på 175°.
2. Putsa köttet och torka det torrt.
3. Kryddblandning: Blanda alla kryddor. Gnid in dem i köttet.
4. Bryn köttet runt om i en stekpanna med smör. Lägg över i en ugnsform och tillaga mitt i ugnen tills köttet har en innertemperatur på ca 72°, ca 40 minuter. Låt svalna något.
5. Fruktig salsa: Låt mangon rinna av. Skala, kärna ur och tärna gurkan. Kärna ur och tärna paprikorna. Ansa och strimla löken. Blanda mango, gurka, paprika, lök, olja, vinäger, honung och persilja. Smaka av
med salt och peppar.
6. Vid servering: Skiva köttet och lägg upp på ett fat. Lägg på salsa och garnera med persilja. Lägg 
melontärningar eller melonkulor runt om på fatet.

Recept: Bitte E:son Forsberg
Foto: Anders Norrsell

Prova också:

Porchetta av fläskytterfilé med örter och vitlök

Helstekt fläskytterfilé med kantarellsås

Fläskytterfilé med tonfisksås


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

 

 



Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…