Annons

Annons

Fläskytterfilé med tonfisksås

Lyxa till det med fläskytterfilé med en sås med tonfisk och kapris. Både lättlagat och läckert!

Med inspiration från den italienske rätten Vitello tonnato – kalv med tonfisk, men här med fläskytterfilé. Läcker sås som får lite sting av kapris och sardeller.

Fläskytterfilé med tonfisksås – recept

4 personer
600 g fläskytterfilé
1 msk olivolja
salt och peppar

Tonfisksås:
1 burk tonfisk i olja, 200 g
2 msk kapris
1 msk fransk senap
1 citron, pressad saft
1 dl olivolja
salt och peppar

Annons

Garnering:
2 msk kapris
2 kvistar persilja
3 msk rostade pinjekärnor, 
kan uteslutas

Servering:
tagliatelle
sallad

Gilla Året Runt på Facebook

1. Sätt ugnen på 125°.
2. Putsa köttet och gnid in det med olja, salt och peppar. Lägg över 
i ugnsform och tillaga i ugnen tills innertemperaturen är 60°, 
ca 50 minuter.
3. Lägg tonfisk, kapris och senap 
i en bunke. Pressa över citronsaft och tillsätt oljan. Mixa till en slät sås. Smaka av med salt, peppar och ev lite mer citronsaft.
4. Skär upp köttet och lägg upp på ett fat. Klicka såsen över köttet och garnera med kapris, persilja och rostade pinjekärnor. Servera med pasta och sallad.

Tips!
Du kan också lägga ut köttet på ett fat 
och bre på tonfisksåsen. Rätten vinner på att stå 
i kylen över natten. Garnera vid servering.

Recept: Janet Gustavsson
Foto: Erik Karlsson

Prova också:

Pastagratäng med fläskytterfilé

Fläskfilépanna 
med svamp och senap

Helstekt fläskytterfilé med kantarellsås


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…