Annons

Annons

Morgan Alling i kampen mot mobbning

Mobbning finns överallt och just därför är det så viktigt att vi pratar om det. Ikväll sänds andra delen i SVT:s ”Morgans Mission” där skådespelaren Morgan Alling jobbar med klass 8 C i Norreportskolan i Ystad i kampen mot mobbning.

SVT-MORGANSMISSION-201_2

Morgan Alling jobbar med eleverna mot mobbing.

Skådespelaren Morgan Alling har en mission – att upptäcka och motarbeta mobbning i en helt vanlig svensk skola. Under några månader jobbar Morgan och klass 8 C med att öka elevernas medvetenhet om kränkningar i deras vardag och att våga lämna den tysta massan och säga nej till mobbing i alla former. ”Morgans Mission” är en tuff resa in i den svenska skolans värld där grova kränkningar frodas mellan elever.

Annons
Gilla Året Runt på Facebook

Mobbning handlar inte om onda barn – utan om onda mönster. Den övertygelsen är grunden i dokumentärserien ”Morgans Mission” där Morgan Alling är beredd att gå genom eld och vatten för att nå sitt mål. Här får vi höra berättelsen om Morgans kamp för att göra något åt mobbning och kränkningar i skolor. Men det är också berättelsen om hur eleverna i en helt vanlig skolklass, klass 8C från Norreportskolan i Ystad, under loppet av några månader skaffar sig nya kunskaper och erfarenheter som förändrar dem för alltid. Till sin hjälp har Morgan en av Sveriges främsta mobbningsforskare – Björn Johansson.

SVT-MORGANSMISSION-2015-

Morgan själv blev som 4-åring omhändertagen av de sociala myndigheterna. Under sin uppväxt bodde han på tre barnhem, i fyra fosterhem och bytte skola nio gånger under 11 år. Han vet precis hur det är att vara ny i klassen och kanske inte alltid passa in. Nu som vuxen har han hittat glädjen i teatern, vänner och familj och han är idag en stolt 2-barnspappa.

– Om man vill få en relation att fungera, om man vill bli pappa – en bra pappa, då måste man deala med de där gamla rädslorna, säger han i Alltomstockholm.se

Läs även om programledaren Sofia Rågenklint som mobbades svårt under sin uppväxt i Dalarna.

Av Erika Svernström Foto: SVT

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…