Annons

Annons

Deckarförfattaren Anna Janssons bästa boktips

Anna Jansson

Foto: Tobias Wallström

Anna Jansson är sjuksköterskan som blev författare på heltid. Mest känd är hon för sina deckare om Maria Wern, som också filmatiserats med Eva Röse i huvudrollen. Hon skriver även barnböcker och böcker i tillämpad etik. I sommar är hon aktuell med sin första feelgood roman, ”Ödesgudinnan på Salong d´Amour”. Här bjuder hon på sina favoritböcker i sommar:

Annons

9789187343032_200_livet-efter-dig_pocket

”Livet efter dig” av Jojo Moyes En varm och humoristisk berättelse om kärleken mellan en man som varit med om en svår trafikolycka och hans vårdarinna. Boken rör vid svåra ämnen som dödshjälp och meningen med livet, men historien känns aldrig tung utan trösterik.

Gilla Året Runt på Facebook

9789113056425_200_torsdagarna-i-parken_pocket

”Torsdagarna i parken” av Hilary Boyd På torsdagarna tar Jeannie med sitt barnbarn Ellie till parken – där träffar hon en man, Ray som är morfar till Ellies kompis. En mycket charmig historia om kärleken när livet går mot höst och känslorna desamma som i tonåren.

9789113024714_200_hjartblad_pocket

”Hjärtblad” av Aino Trosell En mycket gripande roman om de hårt arbetande vandringskullornas vardag på 1870-talet och framåt. Ett stycke svensk kvinnohistoria skriven med en förmåga till gestaltning som drog mig rakt in i berättelsen och inte släppte taget förrän jag med saknad la ifrån mig boken.

 

9789113058023_200_odesgudinnan-pa-salong-damour

Annas senaste bok handlar om frissan Angelika, som inte bara klipper hår utan också agerar äktenskapsmäklerska i Visby.

Vill du läsa mer om Anna? Klicka här!

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…