Annons

Annons

Författaren Camilla Läckberg: Nu satsar jag på dans och Melodifestivalen

 

Camilla L ckberg

Livet har aldrig varit bättre än just nu, tycker Camilla. Hon lever i ett nytt, spännande förhållande och hon har stora yrkesmässiga framgångar. Det enda Camilla sörjer är att pappa Jens inte fick uppleva hennes succéer som författare.

Annons

I början av hösten bjöd Camilla Läckberg över 200 vänner och bekanta på en storslagen 40-årsfest i nöjespalatset Nalen i Stockholm.
Till skillnad mot många jämnåriga hade Camilla sett fram emot att nå 40-årsstrecket.
– Jag skulle inte vilja vara 20 år igen, för allt smör i Småland. Nu vid 40 är mitt liv bättre än vad det någonsin har varit.
– Jag trivs med mig själv, min stora livsdröm är uppfylld – långt bortom min vildaste fantasi dessutom – och barnen börjar bli stora.
– Saker och ting har helt enkelt fallit på plats, fastslår Camilla, när vi ses på hennes stamkafé i villaförorten Enskede, inte långt ifrån Camillas hem.

VI KIKADE LÄNGE PÅ VARANDRA
Kärleken till nyblivna sambon Simon Sköld, 27, har ytterligare förgyllt Camillas tillvaro.
Camilla ler roat när hon visar en bild från firandet av hennes tioårsjubileum som författare förra våren. På bilden flankeras Camilla av två halvnakna killar, insmorda i olja, som hennes PR-agent hade hyrt in.
Att den ena av de två unga männen skulle få en högst betydande roll i Camillas liv hade hon vid det tillfället ingen aning om.
Inte heller kände hon igen Simon när de, av en ren tillfällighet, återsågs i juni i år.
– Simon och jag hade båda valts ut att bli sponsrade med en egendesignad bil av företaget BMW. Vi blev inbjudna till ett möte, där vi satt och kikade på varandra i fem timmar.

MINA BARN HAR ACCEPTERAT SIMON
– Det var en ganska omedelbar förälskelse. Att vi hade setts tidigare hade jag däremot inget minne av, förrän Simon påminde mig, berättar Camilla.
Redan samma dag tog Camilla och Simon kontakt med varandra igen och några dejter senare var de ett par.
– Jag hade aldrig ens tänkt tanken att jag skulle träffa en yngre kille, medger Camilla. Mest orolig var jag över hur Simon, som är 13 år yngre än jag och inte har några egna barn, skulle hantera att plötsligt bli påslängd tre ungar.
– Men när jag märkte att Simon såg barnen som någonting positivt och att barnen å sin sida accepterade honom, slappnade jag av.
Trots åldersskillnaden har Camilla och Simon mycket gemensamt.
– Vi är båda uppväxta som ensambarn på små orter. Dessutom är vi hemkära och gillar att sitta i soffan och titta på TV-serier ihop. Och så lagar vi mat tillsammans.
Simon har sedan tidigare tre SM-guld i karate och är i dag proffs inom den tuffa kampsporten MMA (mixed martial arts), där man både får slå och sparka sin motståndare.
Camilla finns numera alltid på läktaren under Simons matcher, oavsett om de äger rum i Sverige eller utomlands.
Camilla är trebarnsmamma, men efter skilsmässan från polisen och TV-profilen Martin Melin, som Camilla har femåriga minstingen Charlie ihop med, är Camillas stora hus numera tomt på barn varannan vecka.
– Jag tillhör de politiskt inkorrekta mammor som inte skäms för att säga att det är ganska skönt med varannan vecka-livet, säger Camilla.
– Jag har aldrig haft ångest eller dåligt samvete över att jag bara är tillsammans med barnen halva tiden. Jag vet ju att de har det lika bra hos sina pappor som hos mig.

JAG ÄR GOD VÄN MED BÅDA MINA EX-MÄN
Camilla tycker att hon är en bättre mamma i dag, jämfört med då hon hade fullt ansvar för barnen varje vecka.
– Nu får jag tid att ladda batterierna, träffa vänner och göra mina egna grejor på ett annat vis än tidigare.
– Dessutom hinner jag börja längta efter barnen. När jag har hand om dem försöker jag att vara 100 procent närvarande. Jag går exempelvis väldigt sällan på premiärer de veckor då barnen bor hos mig.
Camilla betraktar inte sina två skilsmässor som misslyckanden.
– Jag ser det som att båda parter gjorde sitt bästa, men ibland utvecklas man åt olika håll. Det ligger inte för mig att ångra och älta saker.
– Jag har i stället varit fokuserad på att avsluten skulle bli bra, vilket de också har blivit. Jag är god vän med båda mina ex-män.
En annan viktig person i Camillas liv är hennes 75-åriga mamma Gunnel, som nyligen lämnade sitt hus och flyttade till en lägenhet i Fjällbacka, som Camilla köpt åt henne.
Camillas pappa Jens finns dock inte kvar, han dog i levercancer när Camilla bara var 18 år.
– Jag tänker ofta på pappa. Jag sörjer att han varken fick träffa mina barn eller uppleva mina yrkesframgångar.
– Det var han som gav mig kärleken till böcker och skrivande. Pappa hade varit så stolt att han hade spruckit om han hade fått leva. Jag kommer nog aldrig riktigt att komma över att han missade alltihop.
– Men tack vare min barnatro är jag övertygad om att han ändå har koll på vad som händer. Jag blir alltid gråtfärdig när jag pratar om pappa, tillägger Camilla och torkar tårarna som är på väg att förstöra den perfekta sminkningen.
Som författare är Camilla produktiv och hennes nu aktuella roman, ”Lejontämjaren”, är den tionde boken i Fjällbackaserien.
Camillas böcker har vid det här laget getts ut i mer än 50 länder och sålts i över 12 miljoner exemplar.
– Att få sin livsdröm uppfylld är fantastiskt, men det skapar samtidigt ett vakuum. Jag måste alltid ha någonting att sikta mot.

JAG VILL VARA MED I MELODIFESTIVALEN
– Därför försöker jag hela tiden ta mig an nya utmaningar. En av dem har varit att börja skriva låttexter. Mitt stora mål just nu är att få med någon av mina låtar i Melodifestivalen, avslöjar Camilla.
Camillas målmedvetenhet var lika stark när hon, efter sin medverkan i 2012 års ”Let’s dance”, bestämde sig för att fortsätta dansa.
– Att bara stuffa runt för motionens skull är inte min grej. Jag måste ha en morot!
– På jurymedlemmen Tony Irvings inrådan började jag därför tävlingsdansa. Tillsammans med proffsdansaren Stefano Oradei ställer jag upp i internationella tävlingar, där alla par består av ett proffs och en amatör.
– Jag har valt att ägna mig åt latindanserna, som var min största utmaning under tiden i ”Let’s dance”, berättar Camilla.
– I början kände jag mig som en idiot när jag skulle rulla på höfterna och åma mig, men med tiden har jag lärt mig att spela på min kvinnlighet!
Efter förra sommarens andraplacering i en tävling i New York satsar Camilla nu på en tävlingskategori med högre svårighetsgrad. Hennes främsta målsättningar ligger dock fortfarande inom litteraturens område.
– En av mina största drömmar är att få toppa New York Times bästsäljarlista. Jag har i ett svagt ögonblick lovat att tatuera in hela listan någonstans på kroppen om det skulle ske. Med tanke på det räcker en andraplats fint, trots att jag i vanliga fall alltid vill vara etta.

Camilla L ckberg

DET HÄR ÄR CAMILLA!
Yrke: Författare och affärskvinna
Ålder: 40 år
Familj: Sambon Simon Sköld, 27, barnen Wille, 12, Meja, 10, och Charlie, 5, samt tre katter.
Bor: I hus i Gamla Enskede
Aktuell: Med helt nyutkomna kriminalromanen ”Lejontämjaren” (Forum) och barnboken ”Super-Charlie och monsterbacillerna” (Tukan förlag)

9 SNABBA MED CAMILLA
Vilket är ditt bästa karaktärsdrag?
– Att jag är snäll. Det är en underskattad egenskap.
Vilket är ditt sämsta karaktärsdrag?
– Att jag är extremt otålig. Jag går upp i limningen när jag måste vänta. Saker ska göras med det samma!
Vad får dig att skratta?
– Våra två kattungar, av rasen ragdoll.
Vad får dig att gråta?
– Jag är en riktig lipfia. ”Sofias änglar” på Kanal 5 tillhör de program som jag inte klarar av att se utan att gråta.
Vad ser du helst på TV?
– Den amerikanska TV-serien ”Criminal minds”. Jag gillar kriminalhistorier, om det nu skulle förvåna någon.
Vilken bok läste du senast?
– Manuset till min kompis Denise Rudbergs kriminalroman ”Mellan fyra ögon”.
– Jag bad att få göra det, eftersom jag inte ville vänta tills boken kom ut. Jag älskar Denise bokserie om åklagarsekreteraren Marianne Jidhoff.
Vilka är dina största laster?
– Choklad och rödvin.
Vem är din största förebild?
– Karriärmässigt är det artisten Madonna. Hon är en duktig affärskvinna, som hela tiden har lyckats förnya sig och behålla fräschören i sitt varumärke.
Vilken är den vanligaste missuppfattningen om dig?
– Att jag lever ett glamouröst lyxliv och alltid trippar runt i högklackat. Folk skulle bara veta hur oglamourös jag ser ut till vardags.
– Man får vara glad om jag har tagit mig ur pyjamasbyxorna när jag lämnar minstingen på dagis.

Av Linda Andersson Foto: Jessica Lund


Kommentera

Vinn 10 000 kronor till valfri resa – TÄVLA HÄR

 Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…