Annons

Annons

Förnya hemma – 5 budgettips

Att få ett mysigt och hemtrevligt hem behöver inte kosta skjortan. Med små medel går det att förnya hemmet och samtidigt höja mysfaktorn rejält. Här är fem bra tips!

1. Visa upp filtarna

Många filtar är ett av de säkraste sätten att göra vardagsrummet eller sovrummet riktigt mysigt. Men vill du inte köpa nya filtar, kommer du långt med att visa upp de du redan har. Varför inte tillverka en dekorativ stege och hänga upp dina vackra filtar där?

Annons

Bild: lovegrowswild.com

Källa: Lovegrowswild

2. Maxa antalet kuddar

Är det mysigt man vill åt, är kuddar ett måste. Fyll soffan med dem, och bulla upp ordentligt när du bäddar sängen också! Mixa olika färger och mönster om du söker det lekfulla, eller kör enfärgat för en mer sober och jordnära look.

Ett sätt att förnya sina kuddar utan att det kostar ett öre är att sy nya fodral av gamla tröjor:

Bild: classicingrey.com

Här finns en guide till hur man gör (på engelska).

Är du ändå sugen på att investera i en ny kudde, hittar du vårnyheter i Aller medias webbutik – här och här.

Härliga kuddar i våriga pastellfärger. Bild: Aller media webbutik

3. Ställ fram arvegodset

Få saker skapar mysighet som gamla föremål. Vackert slitna böcker, möbler eller till och med leksaker har ofta en fin patina och förtjänar ett bättre öde än att stå undangömda i något mörkt förråd. Låt de du gillar bäst – oavsett om det handlar om mormors gamla mjölkkanna, farfars grammofonspelare eller det där vackra fatet du hittade på loppis – stå framme och blanda gärna gammalt med nytt. Det ger ditt hem en personlig prägel.

Barnens eller dina egna gamla leksaksbilar blir en snygg inredningsdetalj som också berättar något personligt om ditt hem. Bild: IBL Bildbyrå

4. Grönt är skönt

Grönt är en av årets absoluta trendfärger, och lättaste sättet att få in mera grönt i hemmet är så klart att ta hjälp av växter. Växter skapar en fräsch, men samtidigt hemtrevlig atmosfär i alla hemmets rum. Ett  budgettips är att ta långa grenar eller ett överdimensionerat blad och sticka ner i en vas du redan har hemma. Annars är så klart krukväxter alltid ett säkert kort – satsa på en snygg kruka och gröna växter som en suckulent eller liten palmväxt.

Den här fina krukan finns just nu i Aller medias webbutik till specialpris.

5. Skapa personlig konst med snören och klädnypor

Sätt din personliga prägel på väggarna med det här smarta – och billiga – tipset. Börja med att samla ihop gamla fotografier, vykort, barnteckningar, kärleksbrev och annat roligt du har hemma. Fäst sedan spikar i väggen på lagom höjd och knyt fast snörena. Häng upp bilderna och korten på snöret med hjälp av klädnypor. Vips så har du en fin och personlig fotovägg som inte behöver kosta många kronor!

Bild: niftythriftygoodwill.com

En mer utförlig guide till hur man går tillväga finns här (på engelska).

Text: Minna Wallén-Widung


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…