Annons

Annons

Förnya med färgstarka blommor!

flodasommarplant_321322_NY Förläng sommarkänslan med fem färgstarka växter som trivs både på uteplatsen och på fönsterbrädan. Sensommarens bästa blommor blir extra effektfulla tillsammans.

1. BEGONIA BLOMMAR LÄNGE
Den rikblommande begonian blommar bäst om den får stå ljust, men inte hetta och stark sol. Den vill ha regelbunden vattning, men inte stå i vatten. Låt den torka upp lite mellan vattningarna.
Tips! Begionian passar bra i sensommarens balkonglåda.

Annons

2. NERIUM ÄR EN GIFTIG SKÖNHET
Medelhavsväxten nerium stortrivs på skyddade uteplatser och full sol. Håll jorden lätt fuktig och vattna regelbundet och vid behov rikligt. På vintern vantrivs den i varma rum, men kan övervintra på en sval plats och beskäras på våren.
Obs! Nerium har giftiga blommor och blad, så se upp med barn och husdjur!

3. HIBISKUSEN LEVER LÄNGE
Den solälskande hibiskusen behöver riklig vattning under varma dagar och vill ha lätt fuktig jord. Den stortrivs i inglasade uterum och i soliga söderfönster.
Tips! För mycket eller för lite vatten får knopparna att trilla av.

4. GERBERA MED STORA BLOMMOR
Den prästkrageliknande gerberan trivs i full sol på en ljus, solig och skyddad plats. Vattna regelbundet, låt låt den torka upp lite mellan vattningarna och slå bort överskottsvatten. Gerberan är svårt att blomma om så du kan kasta den efter blomning.
Visste du att… Gerberan är släkt med maskrosen.

5. BÄGARRANKA SLINGRAR SNABBT
Snabbväxande bägarrankan slingrar sig gärna runt bågar och spaljéer och stortrivs i ljus och värme, gärna i ett uterum om sommaren. Oavsett om den står ute eller inne vill den ha jämn, regelbunden vattning.
Tips! Bägarrankan stortrivs i soliga söderfönster.

Av Maria Arnedotter Foto: Florandania


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…