Annons

Annons

Fransk lövbiff med parmesanpotatis

Lövbiff är det perfekta köttet att ha fyllning i. Vad sägs till exempel om smakrik fransk senap, färskost och purjolök? Tillsammans med ugnsbakad parmesanpotatis får du en fantastiskt god middag! Ett recept som lyxar till vardagen.

Fransk lövbiff

4 portioner
500 g lövbiff

Fyllning:
10 cm strimlad purjolök
3 msk finhackad syltlök
2 tsk fransk senap
100 g färskost
1 msk smör eller margarin

Sås:
3 dl vispgrädde
1 msk fransk senap
salt och peppar
3 msk syltlök

Annons

Dekoration:
lite purjolök
färsk timjan

Ugnsbakad parmesanpotatis:
4 bakpotatisar
2 klyftor vitlök, pressad
1/2 citron
1 kvist hackad rosmarin
salt och peppar
2 msk olivolja
1 dl riven parmesan

Gilla Året Runt på Facebook

Sätt ugnen på 225 grader. Lägg ut lövbiffarna på en skärbräda. Hacka purjolök och syltlök och blanda med senap och färskost, lägg en klick av krämen på varje lövbiff och rulla samman. Fäst med tandpetare.

Stek rullarna i matfettet i stekpanna. Ta upp biffarna och häll grädden i stekpannan, smaka av med senap, salt och peppar, lägg i lite syltlök. Klipp över lite färsk timjan och strö över lite fint strimlad purjolök.

Skala potatisen och skär i tunna skivor, lägg i en ugnsfast form, blanda pressad vitlök, citronsaft, hackad rosmarin, salt, peppar och olivolja, ringla över. Ställ in i ugn. Efter cirka 30 minuter, strö över parmesan och baka ytterligare 10 minuter.

Av Janet Gustafsson Foto Erik Karlsson

Här hittar fler middagstips! De godaste vardagsrecepten!
Skomakarlåda
Wokad biff på minuten
Pyttipanna på lövbiff


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…