Annons

Annons

Fransk plommonkaka

Läckrast plommonkaka du kan tänka dig! Servera gärna med en klick vispad grädde.

Fransk plommonkaka – recept

6 personer
3 dl standardmjölk
1 dl vetemjöl
4 ägg
1 msk nystött kardemumma
1 tsk mald kanel
1 dl strösocker
6–7 plommon, halverade och urkärnade
25 g smör
2 msk rörsocker eller pärlsocker

Annons

Servering:
vispad grädde smaksatt med lite kardemumma

1. Sätt ugnen på 225°.
2. Vispa samman mjölk och mjöl
till en slät smet.
3. Tillsätt ägg, halva mängden
kardemumma, kanel och strösocker. Vispa till en slät smet.
4. Smörj en form med avtagbar kant, ca 24 cm i diameter. Kläm 
gärna fast ett bakplåtspapper i
formens botten. Lägg ner plommonen med den kupade sidan uppåt. 
Häll smeten över. Hyvla över smör, och strö över socker.
5. Grädda i ugnen tills kakan har stannat och stelnat helt, ca 35–40 minuter. Känn med sticka att kakan är färdig. Täck över med folie om det behövs.
6. Servera plommonkakan med vispgrädde smaksatt med mald
kardemumma.

Gilla Året Runt på Facebook

Recept: Bitte E:son Forsberg
Foto: Anders Norrsell

Prova också:

Långpannebullar med plommon

Plommonmarmelad

Mjuka rutor med plommon

 

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…