Annons

Annons

Franska viner till fisken

Vintips

Få drycker passar så bra till en doftande fisksoppa som ett fräscht rosévin, som nu för tiden blivit mångas favorit. Passar till rätt mat dessutom året runt och inte bara som svalkande sommardrink. Den rosa färgen har vinet i regel fått genom att saften jäst med de blå druvskalen under en kort tid.

Annons

ROSÉ
Puycheric
Syrah Rosé 2012 (2209) 66 kr. Torrt och fint fruktigt med sina toner av röd citrus, örter och geléhallon.
Les Fumées
Blanches Rosé 2012 (22138) 81 kr. En fräsch, friskt och ganska neutral variant, som också finns på box.

VITT VIN
Brochet Facile Sauvignon Blanc 2012 (2267) 71 kr. Ett aromatiskt franskt vin som passar till lite robusta fiskrätter. Bjuder på aromatisk doft med typiska toner av nässlor och citrus. Samma toner i den torra, drickvänliga smaken.
Biecher Riesling 2011 (12284) 81 kr. Rieslingdruvan i Alsace ger viner som passar både som fisk och till drink. Detta bjuder på ungdomlig, fruktig doft och smak med fina toner av blommor och citrus.
Clotilde Davenne Bourgogne Blanc (5562) 101 kr. Ett friskt bourgognevin med toner av gröna äpplen och choklad i doften. Torr och inbjudande lätt smörig smak med friska toner av citrus och gröna äpplen.

RÖTT VIN
Morgon 2011 (5106) 91 kr. En välgjord klassiker från Beaujolais i Frankrike. Fruktig, mustig och god med härliga toner av örter och röda bär. Passar både lamm, kyckling och ostbit. Och blir kalas till ugnsbakad fisk.

Av Nenne Wåhlander

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…