Annons

Annons

Fräsch ananassorbet – naturligt fri från gluten och laktos

Festa till det med en fräsch och läskande ananassorbet!

Ananassorbet

4 personer

3 msk strösocker
5 msk vatten
2 citroner, pressad saft
425 g krossad ananas i juice
1 äggvita
Servering:
2 passionsfrukter

Annons

1. Blanda socker, vatten och 
citronsaft i en kastrull. Koka upp och låt småputtra ett par minuter
 tills det tjocknat något. Ta kastrullen från värmen och låt svalna helt.
2. Mixa sockerlag och krossad 
ananas med spad väl, annars blir sorbeten trådig.
3. Vispa äggvitan till ett hårt skum och vänd ner i ananasblandningen.
4. Med glassmaskin: Kör smeten 
i 20 minuter och låt sorbeten stå 
i frysen i minst 2 timmar.
5. Utan glassmaskin: Lägg 
sorbeten i en burk med lock och 
låt stå i frysen, ca 3 timmar. 
Rör i smeten några gånger för att undvika iskristaller.
6. Vid servering: Ta fram 
sorbeten ur frysen 20 minuter 
innan servering. Garnera med
 passionsfrukt.

Recept och foto: Jenny Bennheden Carpvik

Prova också:

Hallonsorbet med knapriga flarn

Mangosorbet med minimaränger och solroskrisp


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…