Annons

Annons

Pariservåfflor med kanelfyllning

Läckra och frasiga pariservåfflor som du enkelt bakar själv. Med kanelfyllning passar de perfekt att avnjuta till jul!

Annons från Året Runt shop

Frasiga pariservåfflor

Frasiga pariservåfflor

20 stycken dubbla
200 g smör
4 dl vetemjöl
6 msk vispgrädde
ca 1 dl strösocker
Fyllning:
200 g smör
3 1/2 dl florsocker
2 äggulor
2 tsk kanel

1. Hacka ihop smör och mjöl till en 
smulig massa. Gör en stor grop i mitten och häll i grädden. Arbeta snabbt ihop till en deg. Låt degen vila kallt, 1 timme. 
Kavla ut degen, men inte för tunt.
2. Sätt ugnen på 225°.
3. Sockra på bordet och på degen och kavla ut degen med kruskavel. Ta ut hjärtan och lägg på plåt med bakplåtspapper. Grädda strax under mitten 
i ugnen, 8 minuter. Låt kallna.
4. Fyllning: Rör rumsvarmt smör 
och florsocker pösigt. Tillsätt äggulor och kanel och rör ihop till en kräm. 
Lägg ihop kakorna två och två med
kräm emellan.

Annons

Recept: Kerstin Svensson
Foto: Olof Abrahamsson

 

Gilla Året Runt på Facebook

Prova också:

Baka fem sorters kakor på bara en deg!

Söta sockerkakor i miniformat

Ljuvliga julkakor med marmelad


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

 

 



Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…