Annons

Annons

Frikadeller i tomatsås

året Runt

4 personer

600 g nötfärs
salt, svartpeppar
2 msk finhackad färsk
rosmarin
1 ägg
1 liter kalvbuljong
tomatsås:
ca 500 g passerade tomater
1 dl vispgrädde
3 msk finhackad basilika
servera med:
pasta
kryddgrönt
Blanda färsen med salt, pep­par, rosmarin och ägg till en fin smet. Forma köttbullar och lägg på vattensköljd skärbräda.

Annons

Koka upp buljongen i en gryta. Lägg ner bullarna och låt sjuda ca 5 minuter.

Koka ihop tomater, grädde och basilika. Lägg ner bullarna i såsen. Garnera med kryddörter och servera nykokt pasta till.

Av: Bitte E:sonForsberg
Foto: Anders Norrsell


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…