Annons

Annons

Frittata med kryddig korv och squash

En utsökt frittata är extra finemang eftersom den är god att värma på eller äta kall dagen därpå.

frittata med kryddig korv

Lättlagad frittata som är enkel att skära bitar ur.

4 personer
10 ägg
salt, svartpeppar
3 kryddstarka korvar
1 squash
6 salladslökar
1 röd paprika
1/2 dl finhackade örter, t ex persilja, basilika, timjan eller en blandning
2 msk smör
100 g smulad fetaost

Annons

Topping:
50 g blandad småbladig sallad

Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg med salt och peppar. Skär korven i tunna skivor. Skär squashen tunt med osthyvel. Strimla löken, tärna paprikan, finhacka örterna.

Fräs korv och grönsaker i smör tills korven får lite färg. Häll äggsmeten över och peta med en gaffel. Smula fetaost över.

Sätt in stekpannan i ugnen och ugnsgrädda ca 20 minuter. Ta ut och toppa med sallad.  Servera med en sallad på rödlök och körsbärstomater i olika färger.

Tips! Överblivna bitar blir goda kalla si utflyktsmatsäcken nästa dag

Omelett är så gott! Här finns det recept på enkel omelett


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…