Annons

Annons

Frukostbullar och färskost med blåbär

Nybakade frallor till frukost? Testa det här receptet.

frukostbullar

Färskost med blåbär och lime
Supergott pålägg gjort på den gräddiga italienska färskosten mascarpone

4 personer
1 ask mascarpone à 250 g
100 g blåbär, frysta eller färska
2-3 msk flytande honung
1 lime, rivet skal
Mixa med stavmixer ihop mascarpone, blåbär, 2 msk honung och limeskal. Smaka av och tillsätt mer honung om det behövs.

Annons

Frukostbullar med korn och solrosfrö
ca 16 stycken
Sätt degen på kvällen och baka ut den på morgonen.
1 dl korngryn
2 dl vatten
1 dl havregryn
2 msk matolja
1 dl solrosfrön
25 g jäst
2 tsk salt
2 msk sirap eller honung.
6 dl vatten, kallt
2 dl dinkelmjöl, fullkorn
8-9 vetemjöl special

Till pensling:
1 ägg, lätt uppvispat
solrosfrö

Koka korngrynen i den första mängden vatten under lock i cirka 10 minuter. Rör ner havregryn, olja och solrosfrön och låt svalna.
Smula jästen i en bunke, och rör ut i lite vatten. Tillsätt resten av vattnet, salt, sirap och grynblandning, dinkelmjöl och vetemjöl. Arbeta degen smidig i cirka 10 minuter.
Plasta in bunken och låt jäsa i kylskåp över natten.
På morgonen: Häll ut degen på ett mjölat bakbord. Forma till en rulle, och dela i 16 bitar.
Rulla bitarna till bullar och lägg på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckt i 30 minuter. Sätt ugnen på 250 grader.
Pensla bröden med ägg och strö över solrosfrö. Grädda i mitten av ugnen i cirka 10 minuter. Låt svalna på galler.

Av Ylva Porsklev Foto: Emma Eriksson

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…