Annons

Annons

Frukostfrallor fria från gluten

Frukostfrallorna för goda helgfrukostar är perfekta för barn som gillar ljust bröd och föräldrar som gillar fibrer!

frukostfrallor

12 stycken

2 ägg, rumstempererade
2 msk ljus sirap
2 msk olja med neutral smak
7 dl fingervarmt vatten, 37 grader
50 g jäst
3 dl rismjöl
2 dl majsmjöl
2 dl bovetemjöl
1/2 dl potatismjöl
1 dl Maizena majsstärkelse
2 tsk salt
1/2 dl fiberhusk
1/2 dl pofiber
uppvispat ägg till pensling
sesamfrön till dekoration

Annons

Vispa upp äggen med sirap och olja. Tillsätt vattnet och rör ut jästen i degvätskan. Blanda alla torra ingredienser och tillsätt dem till degvätskan. Kör i köksassistent med degkrok ca 5 minuter och jäs sedan under bakduk i 40 minuter.

Stjälp upp degen på ett mjölat bord och dela i 12 delar. Forma till bullar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa i 30 minuter. Sätt ugnen p. 200°. Pensla frallorna med uppvispat ägg och strö över sesamfrön. Grädda ca 20 minuter och låt bullarna svalna på galler under bakduk.

Lugn_mage_med_gott_brod
Receptet kommer från Sofia Antonssons senaste bok ”Lugn mage med gott bröd”


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…