Annons

Annons

Fruktigt rödvin till fisken

 

vin 23

Rött till kött och vitt till fisk? Nej, så behöver det ju inte vara. Till en stekt eller grillad firre passar förutom ett hyfsat smakrikt vitt vin ofta ett svalt fruktigt rödvin. Ett rosévin sitter som en smäck till rökt fisk, liksom ett gott öl, mörkt eller ljust med måttlig beska.

Annons

Vitt vin
Kleine Zalze Vineyard Selection Semillon 2013 (2158) 89 kr. Ett fruktigt vin från Sydafrika, gjort på aromatiska druvan Semillon. Har en ung, fräsch doft och smak med ton av mango och citrus. Torrt och mjukt smakrikt.

Gilla Året Runt på Facebook

Bourgogne Blanc Kimmeridgien 2012 (5521) 99 kr. Utmärkt vin, som passar både fisk och skaldjur. Ett vin från franska Bourgogne, friskt och härligt med ton av citrus och mineral.

Georg Breuer Riesling Sauvage 2012 (5899) 111 kr. Som klippt och skuret till bland annat den inkokta laxen. Ett tyskt välgjort vin, charmigt och mineralrikt med toner av både citrus och honung.

Rosé
Regaleali le Rosé 2012 (2113) 89 kr. Ett bärigt och ganska smakrikt rosa vin från Sicilien. Passar både fisk, grönsaksrätter och kyckling. Torrt med smöriga toner av hallon och apelsin och lite vanilj.

Rött vin
Saint Clair Pinot Noir 2012 (16015) 109 kr. Rött vin från Nya Zeeland, kryddigt och bärigt med ton av körsbär och örter. Passar både kött och ugnsbakad fisk.

Öl
Hofbräu Original (1537) 16:30 kr/50 cl. En ljus och matvänlig tysk lager, som med sin måttliga beska passar fint till firren. Gott och läskande med toner av aprikos, honung och citrus. Perfekt till smörrebröd. Fler vintips hittar du på aretrunt.se

Av: Nenne Wåhlander

 

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…