Annons

Annons

Fullkornsbröd i långpanna

Njut av nyttiga dinkelrutor toppade med rågkross! Du bakar dem enkelt i långpanna.

Fullkornsbröd i långpanna recept

Fullkornsbröd i långpanna – recept

ca 24 rutor
5 dl mjölk
50 g jäst
1/2 dl solrosolja
200 g morötter, finrivna
1 1/2 tsk salt
2 msk sirap
4 dl vetemjöl special
9 dl fullkornsdinkel

Annons

Garnering:
rågkross eller 4-kornskross

1. Värm mjölken så att den blir
fingervarm.
2. Smula jästen i en degbunke och rör ut den i lite av mjölken.
3. Tillsätt resterande mjölk, olja, morötter, salt, sirap och nästan allt mjöl. Arbeta kraftigt samman till en deg. Tillsätt mer mjöl om det behövs.
4. Låt degen jäsa övertäckt på varm och dragfri plats, ca 30 minuter.
5. Ta upp degen på lätt mjölat bakbord och knåda den lätt. Platta ut degen i en långpanna, ca 30×40 cm, med bakplåtspapper. Se till att degen täcker hela plåten. Markera 24 rutor
i degen och nagga med en gaffel. Låt jäsa övertäckt, ca 30 minuter.
6. Sätt ugnen på 225°.
7. Strö över rågkross eller 4-kornskross och grädda bröden i nedre delen av ugnen, ca 15–20 minuter. Ta brödet ur långpannan och låt svalna på galler under bakduk.

Recept: Bitte E:son Forsberg
Foto: Anders Norrsell

Prova också:

Ostbröd med vitlökssmör

Solrosbullar till frukost

Saftigt pomeransbröd


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…