Annons

Annons

Grova fullkornsbröd

Grova fullkornsbröd med solrosfrön som både är nyttiga och goda!

Fullkornsbröd med solrosfrön – recept

2 bröd
2 dl 4-kornskross, t ex från 
Saltå kvarn
4 dl vatten
5 dl filmjölk
25 g jäst
1/2 dl flytande honung
3 tsk salt
2 msk rapsolja
10 dl siktat dinkelmjöl
3 msk solrosfrön
2 msk linfrön

Annons

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Koka ihop 4-kornskross och vatten under omrörning till en lös gröt. Häll över i en bunke och blanda ner filmjölken. Låt svalna till fingervarmt.
3. Smula ner jästen i bunken och 
rör tills jästen lösts upp. Tillsätt 
honung, salt, olja och mjöl. Arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa övertäckt, ca 1 timme.
4. Knåda degen lätt på mjölat bakbord och dela den i 2 delar.
5. Fördela solros- och linfrön i botten och på sidorna i två väl smorda formar på vardera ca 1½ liter. Lägg
i degen och låt jäsa, ca 30 minuter.
6. Grädda i nedre delen av ugnen,
ca 35 minuter.

Gilla Året Runt på Facebook

Recept: Bitte E:son Forsberg
Foto: Anders Norrsell

Prova också:

Så bakar du det perfekta brödet – 5 enkla steg

Godaste filmjölksbrödet med frukt och nötter

Fullkornsbröd i långpanna


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

 

 



Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…