Annons

Annons

Fullkornspajdeg till matiga pajer

Ett lite nyttigare recept på klassisk pajdeg.

Foto: Anders Norrsell

Foto: Anders Norrsell

1 paj

125 g smör, kallt
2 dl vetemjöl
1 1/2 dl fullkornsdinkelmjöl
3 msk vatten

Skär smöret i tärningar, blanda hastigt ihop med mjölet till en grynig massa. Droppa i vattnet och arbeta degen till en smidig pajdeg. Lägg degen i en plastpåse i kylen minst 1 timme. Kavla ut degen på ett lätt mjölat bakbord, lägg i en pajform. Jämna till kanter­na och nagga botten med en gaffel. Förgrädda gärna pajskalet 10 minuter på 200 grader för ett frasigare resultat.

Annons
Gilla Året Runt på Facebook

Vill du laga pajen på bilder? Här finns receptet

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…