Annons

Annons

Fylld butternutpumpa

De stadiga skalen i vacker päronliknande form är som gjorda för att använda till goda, smakrika fyllningar. Ett spännande recept att bjuda på.

Locka med pumpa
4 personer
2 små butternutpumpor
1 msk olivolja
2 tsk flytande honung
flingsalt, svartpeppar

Fyllning:
1 dl quinoa
2 dl vatten
1/2 tsk salt
1 rödlök
1 1/2 dl gröna sojabönor (finns i frysdisken)
100 g fetaost
rivet skal och saft av 1/2 citron
olivolja
salt, peppar

Annons

Sätt ugnen på 225 grader.
Dela pumporna i halvor på längden, gröp ur kärnorna och pensla halvorna med olivolja blandad med honung.
Salta och peppra och lägg dem i en ugnsform. Rosta i ugnen i ca 20 minuter, tills pumpaköttet mjuknat.
Koka under tiden quinoan i lätt saltat vatten. Hacka rödlöken och blanda den med quinoa, sojabönor och smulad fetaost. Smaka av med citronzest och -saft, salt och peppar.
Ta ut pumporna, gröp ur köttet och skär det i bitar. Vänd ner det i quinoablandningen och lägg tillbaka blandningen i de fyra skalen.
Ringla över lite olivolja och servera genast med en god sallad.

Av Åsa Swanberg Foto: Ludwig Swanberg

Vill du inspireras av fler enkla vardagsrecept? De godaste middagstipsen hittar du här!


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…