Annons

Annons

Fylld fläskfilé med dillpestopotatis

fylld file

Fylld fläskfilé
Ljuvlig tillsammans med den rostade, dillpestoslungade potatisen. Baconet ger sälta. Välj gärna smaksatt färskost, t ex svamp eller örter.
4 PERSONER
1 fläskfilé, cirka 600 g
salt, svartpeppar
2 paket bacon à 140 g
2 msk smör
FYLLNING:
200 g färskost
basilika
GARNERING:
basilika

Annons

Sätt ugnen på 225 grader. Putsa köttet och krydda runt om. Skär ett snitt i längs med filén. Skär sedan ett snitt in i vardera sida och veckla ut till en köttplatta.
Bred ut osten på köttet. Placera basilikablad ovanpå osten. Rulla samman som en rulltårta. Linda bacon runt hela fläskfilén.
Bryn köttet runt om i lite smör. Lägg över köttet i en ugnsform och stek vidare i mitt i ugnen tills köttet har en innertemperatur på 67 grader.

Rostad dillpestoslungad potatis
Gör gärna dillpeston och rosta potatisen i förväg, och blanda allt när du serverar.
4 PERSONER
1 kg delikatesspotatis
olivolja
DILLPESTO:
2 krukor färsk dill
1 röd chilifrukt
1/2 dl olivolja
1,5 citron, saften
250 g halloumiost, riven
GARNERING:
basilika

Sätt ugnen på 225 grader. Tvätta och ansa potatisen. Dela den om det behövs. Häll lite olivolja på en plåt med bakplåtspapper och vänd potatisen i oljan. Grilla mitt i ugnen cirka 30 minuter.
Dillpesto: Ta bort dillskaften. Kärna ur och tag bort hinnorna från chilifrukten, strimla. Mixa olivolja, dill, citronsaft och chili. Vänd ner halloumiosten.
Blanda dillpeston med den rostade potatisen och garnera med basilika.

Rostade körsbärstomater
4 PERSONER
250 g körsbärstomater på kvist
honung
olivolja
salt, peppar

Sätt ugnen på 225 grader. Lägg tomaterna i en ugnsform med bakplåtspapper. Ringla över lite olivolja och honung, salta och peppra. Rosta tomaterna mitt i ugnen cirka 15 minuter.

Av: Bitte E:son Forsberg

Foto: Anders Norrsell


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…