Annons

Annons

Lax med rom 
och räkor

Lax är en favoritfisk som är lättlagad och går 
att variera i det oändliga. Här fyller vi den 
med färskost, rom och räkor!

Fylld lax med färskost och räkor recept

Fylld lax med räkor och färskost – recept

4 personer

4 portionsbitar lax à 150 g
100 g färskost, t ex Philadelphiaost
1 tsk krossade rosépepparkorn
2 msk finhackad dill
80 g röd rom
500 g oskalade räkor
Garnering:
räkor
dillvippor
citronskivor
Servering:
potatissallad, se recept

Annons

1. Sätt ugnen på 150°.
2. Blanda färskost, rosépeppar, dill och rom. Smaka av med salt och peppar.
3. Skala räkorna och vänd ner ¾ av dem i blandningen. Spara resten till garnering.
4. Skär en ficka i varje laxbit och fyll med räkblandningen. Lägg 
laxen i en smord ugnsform. Tillaga mitt i ugnen, 15–20 minuter. Garnera med räkor, dill och citronskivor.

Potatissallad

4 personer

Gilla Året Runt på Facebook

Skiva 700 g kokt 
potatis och lägg i en skål. Rör ihop 2 dl gräddfil, 2 msk kapris, 2 tsk 
dijonsenap och 2 dl hackad gräslök. Smaka av med salt och peppar. Blanda försiktigt sås och potatis.

Recept: Bitte E:son Forsberg
Foto: Anders Norrsell

Prova också:

Ingefärsmarinerad lax med citronsås

Färskpotatispaj 
med lax

Smörrebröd med lax och pocherat ägg

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…