Annons

Annons

Galakväll med ”Tillsammans mot cancer”!

Det är dags för en stor gala och en stor insamling i ”Tillsammans mot cancer”. Sjukdomen berör oss alla då 1 av 3 personer faktiskt får cancer idag. På scen står bland annat Lisa Nilsson, Bo Kaspers Orkester, Jonas Gardell, Benjamin Ingrosso och Albin med Mattias Andréasson.

Kristin och Tilde, Tillsammans mot cancerFör tredje året i rad sänd galan ”Tillsammans mot cancer med Tilde de Paula och Kristin Kaspersen i spetsen. Galans alla artister och medarbetare har en sak gemensamt – de har alla en nära koppling till cancer.

Annons

Likt förra året tas ett helhetsgrepp om cancerfrågan för att stödja Cancerfondens långsiktiga arbete med att samla in pengar till svensk cancerforskning. Galan avslutar också Rosa Bandet-kampanjen.

Läs om TV-profilen Ellinor Persson som fick bröstcancer.

Under kvällen medverkar flera cancerdrabbade som öppenhjärtligt delar med sig av sin historia och kamp mot sjukdomen. Vi kommer att få lära känna 28-åriga Linnea vars liv vändes upp och ner när hon för ett år sedan drabbades av akut lymfatisk leukemi. Vi träffar också 34-åriga Jocke som tidigare i år förlorade sin fru Mia.

Insamlingen slog rekord förra året. Gör den detsamma i år tro?

Insamlingen slog rekord förra året. Gör den detsamma i år tro?

Professor Hans Rosling kommer att berätta om sin cancer. Och programledaren Christine Meltzer som för tre år sen fick veta att hon hade bröstcancer kommer att berätta om sitt möte med vården. Artisterna Albin och Mattias Andréasson (fd EMD), som ligger bakom 2014 års största hit ”Din Soldat” har specialskrivit en låt till galan vars intäkter går oavkortat till Cancerfonden. Bakgrunden är att Albin förlorade en nära vän, och Mattias förlorade sin pappa till cancer, och med hjälp av musiken bearbetar de sin sorg i låten ”Du lever inom mig”.

Läs om hur humorn hjälpte friidrottaren Nadja i kampen mot cancer. 

Alla fyra i Bo Kaspers Orkester har nära familj eller vänner som drabbats av cancer, och de framför på galan låten ”Utan dig” som de spelade in efter att sångaren Bo förlorat sin bror till sjukdomen. När Lisa Nilsson medverkade i galan för två år sedan hade hon med sig sitt eget band, och på trummor satt Christer Jansson. I år spelar hon med honom i tankarna, Christer gick bort i cancer i maj i år. Lisa Nilsson kommer att spela succétolkningen från Så mycket bättre – ”Vart du än går”, om en förälders kärlek till sitt barn.

1933804_152151004692_663Jonas Gardell kommer att framföra sin ”Mitt enda liv” tillsammans med Tensta gospel choir. I Tensta gospel choir finns två medlemmar som just nu behandlas för sin cancer. Benjamin Ingrosso har fått en jättehit med sin debutsingel ”Fall in love”, och han spelar med sin mormor Christina Schollin i tankarna.

Dessutom medverkar Leo Razzak, Ingvar Oldsberg, Anna Brolin och Laila Bagge i galan.

”Tillsammans mot cancer” tisdag den 27 oktober kl 20.00 i Sjuan – programmet livesänds från Cirkus i Stockholm.

Läs mer om din hälsa här.

Läs mer om Kristin Kaspersen här.

Läs om TV-profilen Ellinor Persson som fick bröstcancer.

Läs om hur humorn hjälpte friidrottaren Nadja i kampen mot cancer. 

Av Erika Svernström Foto: TV4.


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…