Annons

Annons

Galet god glace au four

Fantastisk dessert med botten med mörk choklad, glass i mitten och söt maräng på toppen!

Glace au four

6 personer

Botten:
50 g smör
75 g mörk choklad
2 ägg
1 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 1/4 dl vetemjöl
Fyllning:
150 g frysta 
hallon
1 l glass, vi tog 
hallon, lakrits, vanilj
Maräng:
4 äggvitor
1 krm ättiksprit, 12 %
1 dl strösocker

Annons

1. Sätt ugnen på 175°.
2. Smält smör och chokladen i bitar i en kastrull under omrörning. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i vaniljsocker, mjöl och chokladsmöret.
3. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Smörj formen och häll i smeten. Grädda 
i nedre delen av ugnen i 15 minuter. Låt bottnen kallna.
4. Lägg bottnen på en plåt med bakplåtspapper. Lägg på hallon och täck med glassen i bitar. Hit kan man förbereda och förvara i frysen.
5. Sätt ugnen på 250°.
6. Vispa äggvitorna och ättikspriten till skum. Tillsätt sockret lite i taget under vispning. Vispa till en hård maräng. Bred marängen över glassen så det täcker. Baka av i ugnen tills marängen börjar få färg, ca 2 minuter. Eller bränn med brännare tills marängen fått fin färg. Servera direkt.

Tips! Du kan förbereda botten med glass och bara göra marängtäcket precis före servering.

Recept: Kerstin Svensson.

Foto: Olof Abrahamsson.

Prova också:

Björnbärsglass
 med söta popcorn

Glassbomb med vit chokladglass


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

 

 



Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…