Annons

Annons

Ge håret en nystart i höst!

Behöver ditt hår lite extra omvårdnad efter sommaren? Dags för en nystart för stripiga strån. Här är tipsen på hur du bär dig åt – och naturprodukterna som gör jobbet.Så här på hösten kan håret behöva en nystart. Under alla timmar i solen har hårstråna blekts och fjällskikten öppnats. Resultatet blir ett poröst, känsligt, torrt och livlöst hår, berättar Hannah Kindstrand, frisör på Corinne & Friends i Stockholm.
Även saltvatten och klor har slitit rejält på håret.
Men vad kan man göra för att få ett fräscht, fylligt hår? Att klippa topparna är förstås aldrig fel. Den som vill skämma bort håret kan också satsa på en rejäl inpackning, som gör att fjällen på hårstråna försluts och repareras.
– Om du har ett mycket skadad hår kan du börja med en proteininpackning för att bygga upp håret. När du har sköljt ur det lägger du på ett balsam för att få fukt, tipsar Hannah Kindstrand.
Efter hårtvätten kan du med fördel använda leave in-balsam (alltså balsam som inte ska sköljas ur) och hårolja för att höja fukthalten ytterligare.
Hannahs bästa tips är att sätta i rikligt med hårolja i de torra längderna och fläta håret kvällen innan du ska tvätta håret.
– Då suger håret åt sig massor av fukt. På morgonen tvättar du ut det och håret kommer att kännas jättemjukt, säger hon.

Annons

Här är produkterna som fixar finaste frisyren i höst;

Lyxschampo
Moroccan Argan Oil Shampoo från Dr. Organic är ett ekologiskt schampo med arganolja. Ger liv och fukt åt solskadat hår. Pris: 85 kr.

Näringsboost
Hårbalsam Brilliant Care från Sante Naturkosmetik är baserat på ekologiska ingredienser och innehåller jordnötsolja och björkbladsextrakt som gör håret mjukt. Pris: 90 kr.

Massor med fukt
Lavender & Avocado Intensive Conditioner från John Masters Organics är en väldoftande inpackning som ger nytt liv åt slitet hår. Pris: 269 kr.

Oljigt värre
Hårolja har blivit trendigt – dels för att tämja ostyriga lockar, dels för att vårda kluvna, skadade hårstrån. Dr. Hauschka Neem Hair Oli är en ekologisk produkt med eterisk rosmarinolja, vetegroddolja, neemblad och kamomillblomma. Pris: 159 kr.

Vitaminkick
Ge svallet en extra kick med Hårkontroll Boost från Baltex. Kosttillskottet innehåller en rad vitaminer, mineraler och växtextrakt som anses bygga upp håret: bland annat keratin, biotin, zink och koppar. Pris: 298 kr för 60 tabletter.

Universalmedel
Silicol kiselgel anses vara lite av ett universalmedel. Kiselsyran sägs lugna känsliga magar, men även ge fin hy, fina naglar och – inte minst – skinande hår. Pris: 169 kr.

Av Minna Tunberger Foto: Thinkstock


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…