Annons

Annons

Gifflar med nutella

Snabbgjorda smördegsgifflar med nutella och banan, citronglasyr på toppen sätter extra piff.

Fluffiga bullar 2115 av Janet Gustavsson

Smördegsgifflar med nutella och banan
ca 16 gifflar
1 pkt kyld smördeg, stor platta
1 1/2 dl nutella
1 banan
1 ägg till pensling
GLASYR:
3 dl florsocker
2 msk pressad citron
ev chokladströssel
Sätt ugnen på 225 grader.
Lägg ut smördegen på bakbordet, skär eller sporra ut trekanter, lägg en klick nutella på den bredaste delen, lägg på en skiva banan och rulla samman mot spetsen.

Annons
Gilla Året Runt på Facebook

Lägg på plåt med bakplåtspapper. Pensla med ägg och ställ in i ugn ca 8 minuter.
Låt kallna på galler. Rör samman florsocker och citronsaft. Spritsa över de kalla gifflarna och strö ev över strössel.

Av Janet Gustavsson Foto: Erik Karlsson


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…