Annons

Annons

Stekpannan i gjutjärn – så får du den riktigt ren

Ta väl hand om din stekpanna i gjutjärn. Här ger vi dig några enkla skötselråd.

husmorstips

Bild: Sjöberg bild

1. Skölj stekpannan när den fortfarande är varm. Att skölja pannan direkt efter matlagning gör det lättare att få den ren

Annons

2. Strö flingsalt i stekpannan och skrubba med den gula sidan på en kökssvamp.

3. Skölj ur med vatten.

4. Låt stekpannan torka på plattan för att undvika att den rostar.

5. Avsluta med att smörja stekpannan med olja med hjälp av ett hushållspapper.

 

Läs också:

Enkla knepen: Så tar du hand om dina stekpannor

Så får du gjutjärnsgrytan att hålla

Så får du rivjärnet skinande rent med 4 enkla knep


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…