Annons

Annons

Glädjebeskedet: nu kommer skatteåterbäringen

Svenskar som varit tidigt ute med deklarationen kan få glada besked redan idag. Nu har Skatteverket börjat betala ut 22 miljarder kronor till tre miljoner svenskar som deklarerat digitalt.

Många svenskar väljer att deklarera digitalt

Många svenskar som deklarerat digitalt får pengar tillbaka till nationaldagen.

Allt fler svenskar deklarerar digitalt. De som skaffade en digital brevlåda och deklarerade digitalt innan den 28 mars fick sin skatteåterbäring redan i april.

Den 5 och 6 juni betalar Skatteverket ut återbäringen till de som deklarerat digitalt och anmält bankkonto senast den 2 maj. Det handlar alltså om 22 miljarder kronor som ska betalas ut till runt tre miljoner svenskar, skriver Skatteverket.

Annons

– De som får sina pengar nu och vill ha dem ännu tidigare nästa år, kan skaffa en digital brevlåda och på så sätt få möjlighet att få sina pengar redan i april, säger Anna Sjöberg, deklarationsexpert på Skatteverket i ett pressmeddelande.

Allt fler deklarerar tidigt

Och det är allt fler som går från att deklarera på papper till att välja det digitala alternativet så tidigt som möjligt.

Skatteverket har redan börjat skicka ut slutskattebeskedet till dem som har en digital brevlåda. Utskicken på papper pågår i flera omgångar fram till midsommar.

Restskatt 13 november

I vissa fall har de som deklarerat digitalt och anmält bankkonto ännu inte fått någon återbäring. Enligt Skatteverket kan detta bero på att deras deklarationer tagits ut för granskning vilket de i så fall ska ha fått besked om.

De som deklarerat på papper får eventuell skatteåterbäring i augusti eller september.
I de fall man nu inte är så lyckligt lottad att man får pengar tillbaka och istället ska betala in restskatt ska det vara gjort senast den 13 november.

Text: Henrik Högström

Läs också:

En miljon kan missa skatteåterbäring – så undviker du smällen

Skatteverket varnar för nätbedragare


Kommentera

 

 Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…