Annons

Annons

Glädjebeskedet: ”Vår tid är nu” får en tredje säsong

SVT:s dramasatsning "Vår tid är nu" får en tredje säsong. Premiären är planerad till 2019. "Jag är jätteglad över att vi nu fattat beslut om en tredje säsong", säger Anna Croneman, programchef för drama på SVT.

Under hösten har tv-tittarna kunnat bänka sig framför SVT-satsningen ”Vår tid är nu”, som handlar om familjen Löwander och deras restaurang under en dramatisk tid i Sverige. Med start fredsdagen 1945 får man följa intrigerna och konflikterna i familjen och dess anställda.

Annons

I rollerna syns bland annat Suzanne Reuter,  Adam Lundgren, Hedda Stiernstedt, Charlie Gustafsson, Mattias Nordkvist och Hedda Rehnberg.

Gilla Året Runt på Facebook

Ensemblen i ”Vår tid är nu”. Bild: Johan Paulin/SVT

Nu är det klart att det blir en tredje säsong av kostymdramat. Enligt ett pressmeddelande har ytterligare åtta avsnitt beställts utöver de 20 som redan är inspelade.

”Har verkligen slagit an hos tittarna”

Säsong tre utspelar sig mellan 1968 och 1971, och därmed är nya rollkaraktärer att vänta.

– Historien om familjen Löwander och deras restaurang mot fonden av det moderna Sveriges framväxt har verkligen slagit an hos tittarna. Den kärlek som också vår yngre publik visat serien gör det särskilt roligt att kunna bjuda på ytterligare en säsong och få berätta vidare om vår familj under en otroligt spännande och omvälvande tid i Sverige, säger Anna Croneman, programchef för drama på SVT i ett pressmeddelande.

Suzanne Reuter som Helga Löwander. Bild: Johan Paulin/SVT

Eftersom serien är en samproduktion med Viaplay kommer avsnitten även att finnas där, men först efter att de har sänts i SVT.

Säsong två kommer nästa år

Ulf Kvensler och Johan Rosenlind, som skrivit manus till de två första säsongerna tillsammans med Malin Nevander, fortsätter som författare till säsong tre. Dessutom tillkommer Pernilla Oljelund, skapare av ”Fröken Frimans krig”, som manusförfattare.

Charlie Gustafsson som Calle Svensson och Hedda Stiernstedt som Nina Löwander. Bild: Johan Paulin/SVT

– Vi är förstås superglada över den fina respons vi fått från en entusiastisk publik som sträcker sig över generationsgränserna och att vi får fortsätta berätta om familjen Löwander och karaktärerna runt dem. Det är med stor glädje vi samlar vårt finfina team och vår härliga skådespelarensemble och trycker på startknappen för en säsong tre, säger Iréne Lindblad, vd för produktionsbolaget Jarowskij, och Susann Billberg, producent för ”Vår tid är nu”.

Det sista avsnittet av den första säsongen sänds i SVT den 4 december. Säsong två av serien har premiär 2018.

Text: Minna Wallén-Widung

Läs också:

Då har andra säsongen av Bonusfamiljen premiär i SVT

De gästar Hellenius Hörna: Skyhöga förväntningar

Ny säsong av succéserien

 

 


Kommentera

 

 Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…