Annons

Annons

Gladys del Pilar chockad av läkarbeskedet

En helt vanlig hälsoundersökning gjorde att sångerskan Gladys del Pilar fick beskedet att hennes blodvärden var lite onormala. Det visade sig att hon hade diabetes typ 2. Det blev en total chock.


Nyligen vann hon tv-programmet ”Hela kändis Sverige bakar” och glädjen var enorm. Men för Gladys del Pilar har de senaste åren varit allt annat än lättsamma. För tre år sedan fick hon på att hon led av diabetes.
– Min första tanken var va? Jag? Jag är inte ens överviktig, inte kan jag ha diabetes, säger Gladys.
Det var 2013 och Gladys schema var hektiskt. Som sångerska har hon inga fasta arbetstider, mycket sena kvällar och en ganska stressig tillvaro. När hon var ute och spelade åt hon där hon kom åt och det var inte alltid det mest näringsrika eller nyttiga som fanns tillgängligt.
– Jag var så hysteriskt trött jämt, vad jag än gjorde så var jag vansinnigt trött. Jag bara jobbade och hade jag en ledig dag så orkade jag knappt lyfta huvudet från kudden. Men jag tänkte att det berodde på jobbet och stressen och inte på att jag kunde vara sjuk. Men det fick ju sin förklaring, säger hon.

Annons
Gilla Året Runt på Facebook

När hon väl fått beskedet ville hon inte riktigt förstå det först. Det tog ett tag att landa i att hon faktiskt hade en kronisk sjukdom som hon skulle få medicinera resten av sitt liv. I början levde hon på som vanligt, men insåg efter ett tag att hon var tvungen att ta reda på mer om sin sjukdom.
– Jag gick en kurs på vårdcentralen och det var väldigt bra. Jag började tänka på vad jag åt och när jag åt och jag fick en mätare med mig hem så jag kunde mäta av mitt sockervärde så jag såg att jag låg bra till, berättar hon.

Testade i tio dagar

I samma veva läste hon om Slankas VLCD som kunde få ner värdena ytterligare. Sagt och gjort, Gladys fick rådet att testa i tio dagar eftersom hon inte hade någon övervikt utan bara skulle försöka få ner sockervärdet. Och resultatet var fantastiskt.
– Ja, my god, vilken skillnad! Jag gick från att ha värde 13 till värde 4 på de tio dagarna. Jag blev piggare och mer energisk också, säger Gladys.
Det var inte ens speciellt svårt. Gladys älskar och att både äta mat och laga mat, men under de här tio dagarna lagade hon mat till sin man och sin dotter medan hon själv åt soppor. Och idag har den boosten hållit i sig och värdena är fortsatt låga. Givetvis beror det också på att Gladys idag tänker efter innan hon äter och väljer bort vissa saker. Och hon vet vad som är hennes triggers.
– Jag är ingen godisråtta som tur är, men ibland slinker det ner lite pasta och det märks direkt på mina värden. Förr tänkte jag aldrig på vad jag åt men nu planerar jag mer. Efter gig så blev det förr ofta någon korv eller hamburgare, men nu har jag handlat något innan som jag kan äta efter giget, som är bra för mig, säger Gladys.
Idag äter hon en låg dos Metformin som gör att blodsockernivån hålls mera jämn. Det ihop med en sundare livsstil ger fina resultat.
– Mitt mål är att normalisera värdena och ditt kommer jag med rätt kost och motion. Och genom att inte stressa, för då blir det också sämre. Så jag försöker äta mer grönt och fisk och mindre rött kött och sakta men säkert så blir det bättre och bättre, säger hon och ler.
Av Jessika Devert Foto IBL-AOL

LÄS MER:
LCHF farligt för barn med diabetes

Peter Jidhe om sin diabetessjukdom


Kommentera

 

 Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…