Annons

Annons

Glaserade kycklingben och tomatrelish

Fixa festmiddagen med en påse frysta kycklingben och sötpotatispommes! Servera med sås på ugnsrostade tomater och paprika. Perfekt som dipp!

Glaserade kycklingben med tomatrelish

Servera med sötpotatispommes 
eller vanliga pommes. Du hittar dem i frysdisken.

4 personer
12 kycklingben
2 msk rapsolja
1/2 dl kinesisk soja
1 dl rörsocker
1/2 dl ananasjuice
2 msk rödvinsvinäger
3 vitlöksklyftor
peppar
1 msk maizenaredning
2 msk sesamfrön, vita och svarta
Servering:
tomatsalsa, se recept nedan
500 g sötpotatispommes, frysta, Ica
persilja

Annons

1. Sätt ugnen på 225°.
2. Lägg kycklingbenen i en ugnsform och gnid in dem med olja och tillaga i ugnen, 15 minuter.
3. Koka samman soja, socker, 
ananasjuice, vinäger, riven vitlök och peppar i 5 minuter. Red av och koka upp.
4. Pensla kycklingbenen med såsen och tillaga i ugnen, ca 20 minuter till. Pensla någon gång under tiden. Kycklingbenen är genomstekta vid 82°. Strö över sesamfrön.
5. Tillaga potatisarna enligt anvisningarna på förpackningen. Strö över persilja. Servera med tomatsalsa.

Tomatrelish
4 personer: Sätt ugnen på 225°. Kärna ur 1 röd paprika och skär i stora bitar. Skala 1 vitlöksklyfta. Blanda 250 g körsbärstomater, paprika, vitlök och 2 msk olivolja och lägg i en ugnsform. Ringla över 1 msk honung och krydda med 1 krm chiliflakes och salt. Tillaga i ugnen, 20 minuter. Mixa till en sås. Smaka av med salt och chiliflakes om det behövs.

Recept: Kerstin Svensson
Foto: Olof Abrahamsson

Prova också:

Grillade kycklingben i honungsmarinad

Knaprig panerad kyckling med ris

Kyckling- och baconpaj

 


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


 

 



Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…