Annons

Annons

Glaserade kycklingben med tomatsalsa

Fixa festmiddagen med en påse frysta kycklingben och sötpotatispommes!

Glaserade kycklingben
Servera med sötpotatispommes 
eller vanliga pommes. Du hittar dem i frysdisken.
4 personer
12 kycklingben
2 msk rapsolja
1/2 dl kinesisk soja
1 dl rörsocker
1/2 dl ananasjuice
2 msk rödvinsvinäger
3 vitlöksklyftor
peppar
1 msk maizenaredning
2 msk sesamfrön, vita och svarta
Servering:
tomatsalsa, se recept nedan
500 g sötpotatispommes, frysta, Ica
persilja

Annons

1. Sätt ugnen på 225°.
2. Lägg kycklingbenen i en ugnsform och gnid in dem med olja och tillaga i ugnen, 15 minuter.
3. Koka samman soja, socker, 
ananasjuice, vinäger, riven vitlök och peppar i 5 minuter. Red av och koka upp.
4. Pensla kycklingbenen med såsen och tillaga i ugnen, ca 20 minuter till. Pensla någon gång under tiden. Kycklingbenen är genomstekta vid 82°. Strö över sesamfrön.
5. Tillaga potatisarna enligt anvisningarna på förpackningen. Strö över persilja. Servera med tomatsalsa.

Tomatsalsa
4 personer: Sätt ugnen på 225°. Kärna ur 1 röd paprika och skär i stora bitar. Skala 1 vitlöksklyfta. Blanda 250 g körsbärstomater, paprika, vitlök och 2 msk olivolja och lägg i en ugnsform. Ringla över 1 msk honung och krydda med 1 krm chiliflakes och salt. Tillaga i ugnen, 20 minuter. Mixa till en sås. Smaka av med salt och chiliflakes om det behövs.

Recept: Kerstin Svensson
Foto: Olof Abrahamsson

Prova också:

Grillade kycklingben i honungsmarinad

Knaprig panerad kyckling med ris

Kyckling- och baconpaj

 


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

 

 



Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…