Annons

Annons

Glass till frukost gör dig tydligen smartare

Nej, det här är inget skämt. En studie visar nämligen att du kan bli smartare genom att inleda dagen med glass.

Ät glass till frukost och bli smartare. Kan detta verkligen stämma? Det kanske låter som en önskedröm, men en ny studie publicerad i Body and soul, menar att några skedar glass direkt på morgonen har en överraskande och positiv effekt på hjärnan – och faktiskt kan göra dig smartare.

Annons

Professor Yoshihiko Koga vid Kyorin university i Tokyo undersökte en grupp människor, varav hälften fick äta tre stora skedar glass så snart de hade vaknat. Efter den söta frukosten fick testpersonerna genomgå en rad mentala övningar samtidigt som forskarna övervakade.

Gilla Året Runt på Facebook

Det visade sig att de personer som ätit glass till frukost var mer avslappnade och hade lättare att koncentrera sig. Dessutom hade dessa testpersoner ett mer överlägset sätt att klara de olika hjärnövningarna på jämfört med de andra.

Professor Koga utförde även testet med isvatten istället för glass för att se om det i själva verket var kylan som spelade roll.

Och resultatet? De personer som fått isvatten till frukost presterade även denna gång bättre än de som inte fått något alls. Dock var skillnaderna inte lika stora som under glasstudien.

Så vill du verkligen prestera på topp är glassfrukost helt klart att föredra. Det är i alla fall slutsatsen många väljer att dra. Men om ihåg att ta allt med en nypa salt, ät vad du vill och gör det du mår bäst av!

Text: Mikaela Råberg
Artikeln publicerades först på ELLE 
Källa: Body and soul Foto: Shutterstock

Läs också:

Satsa på en riktig superfrukost!

Älskade ägg – 5 tips på mättande frukostar

 


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…