Annons

Annons

Glöggextra – lagom till advent!

Vi har testat Systembolagets glöggsortiment. Här är den bästa glöggen enligt vår vinskribent Nenne Wåhlander:

48 glogg

GLÖGG
Vinfabrikens Äppelglögg (96037) 75 kr. Här en fruktig och i sammanhanget nästan läskande variant på glögg. Bjuder på stor, god doft med ton av vinteräpplen och balanserad sötma med lätt julkrydda. Drick gärna kall med isbit! 11 %.
Tegnér & Son Ekologisk vinglögg, Esaias recept (97012) 69 kr. En ekologisk vinglögg baserad på italienskt rödvin. Har en god, ren doft med lite personligt stuk av citrus och lagerblad bland övriga julkryddor. 12 %.
Tegnér & Son Ekologisk Starkvinsglögg, Wilckens Fat (96002) 79 kr. En trivsam och välgjord starkvinsglögg med välbalanserad glöggdoft i klassisk stil. Smaken är söt och lite småtuff i vinlik stil och med en ton av pomerans. 14,5 %.
Dufvenkrooks Original (96009) 77 kr. Aromatiskt och gott, framför allt med en liten personlig tillsatt stuns av cognac. Doften är mysigt vinös och kryddningen sitter fint med toner av såväl kardemumma som russin. 15 %.
Blossa Starkvinsglögg Röd (8505) 79 kr. En trotjänare i sammanhanget, som väl håller måttet även i år. Här finns allt som förväntas av en värmande juldryck med alla kryddor på plats. Söt och välgjort och extra piffig med sin ton av portvin, som inte sitter fel. 15 %.
Blossa Trestjärnig Glögg spetsad med Rom (96518) 85 kr. En favorit i gänget, som charmar med sin tillsats av både ljus och mörk rom. Den hittar du både i den delikat balanserade doften och i smaken. En skvätt i viltsåsen blir heller inte fel. 21 %.

Annons
Gilla Året Runt på Facebook

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…