Annons

Annons

Glutenfri äppel- och kanelkaka

En ljuvligt saftig äppelkaka som du bakar i långpanna. Servera den med vaniljsås till.

Ett äppelrecept som alla älskar!

Äpple- och kanelkaka

24 bitar

4-6 äpplen
100 g smör rumsvarmt
3 dl socker
1 ägg
7 dl ljus glutenfri mjölmix
1 msk vaniljsocker
1 msk bakpulver
3 dl mjölk
Havretopping:
200 g smör
4 dl havregryn, rena
2 dl socker
2 msk kanel

Annons

1. Havretoppingen: Smält smöret och blanda i havregryn, socker och kanel. Låt svalna.
2.  Sätt ugnen på 175°.
3. Smöra en form ca 30×40 cm eller klä den med bakplåtspapper.
4. Skala och skiva äpplena. Vispa smör och socker, tillsätt ägget.
5. Blanda de torra ingredienserna. Sikta ner mjölblandningen i smeten varvat med mjölken.
6. Bred ut smeten i långpannan och grädda mitt i ugnen ca 10 minuter, tills en yta bildats på kakan.
7. Fördela äpplena över kakan och smula över havreblandningen. Grädda ytterligare ca 20 minuter, eller tills kakan är genomgräddad.

Tips! Servera gärna kakan med vaniljvisp eller en kula god vaniljglass!

Recept: Karolina Svensk och Anna Söderlund
Foto: Alexandra Ydevall

Prova också:

Glutenfria majsbröd med gojibär

Glutenfria snabba blåbärsfrallor

Glutenfritt frukt- och nötbröd


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…