Annons

Annons

Glutenfri kladdkaka

Glutenfri kladdkaka där val av mjölsort bidrar med sin egen karaktäristiska smak. Prova att variera kombinationer av mjöl och smaksättning och leta dig fram till din favoritsmak.

Glutenfri_kladdkaka-Arla

Räcker till 12 bitar

150 g smör
3 ägg
3 dl strösocker
1 ½ dl mandelmjöl, hasselnötsmjöl eller kokosmjöl
1 dl kakao
½ msk vaniljsocker
2 krm salt

Sätt ugnen på 175°. Smörj formen och bröa den med det mjöl som använts. Smält smöret.
Rör ihop ägg och socker i en bunke. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten tillsammans med smöret.
Häll smeten i en smord och mjölad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Grädda i mitten av ugnen ca 15 min tills kakan är torr på ytan men fortfarande känns lite lös i mitten. Låt kakan svalna.

Annons

Receptet kommer från Arla.se

LÄS OCKSÅ

Glutenfri äppelkaka

Jordnötskakor fria från gluten

 

 


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…