Annons

Annons

Glutenfri mandeldessert med blåbär och mango

Vem kan motstå denna läckra randiga dessert med mandel, blåbär och mango?

Mandeldessert med blåbär och mango
8 personer
125 g sötmandel
60 g smör
1 dl strösocker
1 dl mandelmjöl
Fyllning:
3 gelatinblad
500 g mascarpone
250 g crème fraiche
11/2 dl strösocker
3 msk blåbärspuré, barnmat
3 msk mangopuré, barnmat
Topping:
hackade pistaschmandlar eller sötmandel

Annons

1. Finhacka mandeln. Smält smöret. Blanda smör, mandel, socker och mandelmjöl och fördela i 8 glas.
Låt glasen stå kallt.
2. Fyllning: Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten, ca 10 minuter. Vispa ihop färskost, crème fraiche och socker. Ta upp gelatinbladen utan 
att krama ur dem och låt dem smälta i en kastrull under omrörning. Rör ner gelatinet i färskostkrämen och vispa runt. Fördela krämen i två skålar. Blanda ner blåbärspuré i den ena skålen och mangopuré i den andra.
3. Fördela blåbärskrämen
 i glasen och avsluta med 
mangokräm. Låt stå kallt,
minst 3 timmar.
4. Vid servering: Strö över mandel.

Gilla Året Runt på Facebook

Recept: Janet Gustavsson
Foto:Erik Karlsson


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…