Annons

Annons

Glutenfri päronpaj med mandel

En härligt saftig paj med smak av mandel och päron. Välj mellan att göra i en stor pajform eller i flera små pajformar.

Baka glutenfritt Nikon 1

CA 6 BITAR
200 g rumsvarmt smör
1/2 dl sukrin
3 ägg
3 dl mandelmjöl
1 dl rismjöl
2 tsk bakpulver
1/2 citron, saften
3 päron
mandelspån att strö över

SERVERAS MED:
vispad grädde, vaniljsås eller crème fraiche
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa smör och sukrin luftigt med elvisp i en bunke. Tillsätt ägg, mandelmjöl, rismjöl och bakpulver och vispa till en jämn smet. Blanda ner citronsaften.
Fördela smeten i en stor smord form, cirka 25 cm i diameter, eller i fyra mindre, smorda formar.
Skala och kärna ur två päron och skär i mindre bitar. Fördela jämnt i smeten. Skiva det sista päronet och använd som dekoration. Strö över mandelspån.
Grädda mitt i ugnen cirka 20 minuter (cirka 15 minuter för små pajer), använd sticka. Låt pajen svalna i formen och servera med vispad grädde, vaniljsås eller crème fraiche.

Annons
Gilla Året Runt på Facebook

Recept och bild från boken Baka Glutenfritt, Bonnier Fakta.

Läs mer!  Fler goda glutenfria recept9789174245240_332710

 

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…