Annons

Annons

Glutenfri pekanpaj

En ljuvligt kladdig och krämig amerikansk klassiker - pekanpaj! Servera den med vispgrädde eller vaniljglass.

 

Helt magiskt god pekanpaj!

Glutenfri pecan pie

10-12 bitar

PAJDEG:
2 dl mandelmjöl
2 dl ljus glutenfri mjölmix
2 msk rörsocker
1 ägg
2 msk neutral olja

FYLLNING:
200 g pekannötter
50 g smör
2 dl sirap
1 dl rörsocker
2 msk ljus glutenfri mjölmix
1 krm salt
2 ägg

Annons

1. Sätt ugnen på 200°.
2. PAJDEGEN: Blanda alla ingredienser till pajdegen och knåda ihop till en boll. Degen blir ganska torr och kompakt.Tryck ut den i en pajform, ca 24 cm i diameter.
3. FYLLNINGEN: Rosta nötterna i en torr stekpanna tills de börjar dofta, låt dem inte brännas! Smält smöret och blanda i sirap, socker, mjölmix och salt. Tillsätt ett ägg i taget. Blanda sedan i nötterna så att de täcks ordentligt av smeten.
4. Fyll pajskalet med nötblandningen och grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.

Recept: Karolina Svensk och Anna Söderberg
Foto: Alexandra Ydevall

Prova också:

Glutenfri kladdkaka med hallon
Glutenfria vaniljbullar
Glutenfria toscabullar


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


 

 



Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…