Annons

Annons

Glutenfri smörgåstårta med räkor och laxrosor

Finns det någon bättre bjudmat än smörgåstårta? Här utgår vi från ett glutensäkert favoritrecept på brödet och sedan har vi fyllt den med lax och räkor.

Glutenfri smörgåstårta

6–8 personer

1 tredelad, glutenfri smörgåstårtsbotten, recept >>
rumsvarmt smör

Fyllning 1:
500 g oskalade räkor
150 g strimlad kallrökt lax
1 ask kesella
2 dl vispad grädde
3 msk färsk, riven pepparrot
1 lime, rivet skal från hela och saft från halva

Annons

Fyllning 2:
1 ask röd rom, ca 80 g
200 g oskalade räkor
2 finhackade kokta ägg
3 msk finhackad dill
1 ask kesella
2 dl vispad crème fraiche
150 g kallrökt lax, strimlad

Topping:
200 g Philadelphiaost
1 dl crème fraiche
1 gurka

Garnering:
500 g oskalade räkor
400 g skivad kallrökt lax
dillvippor
2 skivade citroner
1 skivad carambole

Skala och hacka alla räkorna – men lämna några hela till garneringen.

Blanda ingredienserna till fyllning 1. Smöra två av tårtbottnarna. Bred ut fyllningen på en av bottnarna. Lägg på nästa botten.

Blanda ingredienserna till fyllning 2 och bred ut. Täck med den sista tårtbottnen.

Blanda Philadelphiaost och crème fraiche och bred ut på tårtans topp och kanter.

Riv gurkan och pressa ur all vätska och klappa in rivet runt om på tårtans kant. Garnera.

Recept av Janet Gustavsson
Foto Erik Karlsson

Recept: Glutenfri smörgåsrulle

Glutenfri smörgåstårta

Gott & Glutenfritt – baka glutenfritt med vår webbguide!

gott och glutenfritt

Äntligen en komplett och fullmatad onlinekurs för dig som vill veta allt om glutenintolerans och glutenfria matval!

Vi har samlat information om kosthållning, medicin & hälsa och andra värdefulla tips – och givetvis mängder av härliga och goda recept.

Du får…
● En inspirerande receptbank med 72 recept för hela dagen, både till vardag och fest.
● Anneli Andersson, som bloggar på Glutenfria godsaker visar i steg-för-stegfilmer hur du bakar saftiga bullar och bröd.
● Dietisten, Sofia Antonsson svarar på frågor och ger experttips om gluten.
● Du får en stor mjölguide
● Vi ger dig smarta knep för en härligare glutenfri vardag.

Efter kursen kommer du garanterat att känna dig tryggare, mer inspirerad och säker på att lyckas i köket.

Pris: Just nu! 199 kr Ordinarie: 249 kr

gott och glutenfritt


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…