Annons

Annons

Glutenfria apelsin- och valnötsbullar

Bjud på gofika med glutenfria apelsin- och valnötsbullar!

Glutenfria apelsin- och valnötsbullar
12 stycken
4 dl apelsinjuice
1/2 apelsin, rivet skal
1/2 dl rapsolja
50 g jäst
1 pkt fin glutenfri mjölmix, Semper 500 g
ca 50 g valnötter
Pensling:
1 ägg till

Annons

1. Sätt ugnen på 250°.
2. Värm apelsinjuicen till 37°.
3. Häll juice, apelsinskal och rapsolja i en matberedare. Smula ner jästen och lös upp den. Tillsätt mjölmixen, men spara ca 1/2 dl till utbakning. Låt matberedaren arbeta samman degen.
4. Stjälp upp degen på bakbord och arbeta in ca 2 msk hackade valnötter. Dela degen i 12 bitar och forma till bullar.
5. Lägg bullarna med lite jäsutrymme i en smord form eller på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa i 30 minuter under bakduk.
6. Pensla med uppvispat ägg. Strö över ca 2 msk hackade valnötter. Grädda mitt i ugnen i 8–10 minuter.

Gilla Året Runt på Facebook

Reept: Janet Gustavsson
Foto: Erik Karlsson

 


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…