Annons

Annons

Glutenfria! Charmiga sjöstjärnekakor

Baka spröda kakor i form av söta sjöstjärnor – som tagna ur en Disneyfilm!

Bedårande sjöstjärnekakor gjorda av spröd glutenfri mördeg.

Sjöstjärnekakor

20 stycken
6 dl ljus mjölmix
1 1/2 dl strösocker
125 g kallt smör, ev laktosfritt
2 tsk vaniljsocker
1 ägg
KRISTYR:
1 äggvita
4 dl florsocker
1 tsk ättiksprit, 12%
karamellfärg

Annons

1. Mixa ihop mjölmix, socker, smör och vaniljsocker. Tillsätt ägget och arbeta ihop till en deg. Platta till och plasta in degen, låt den vila i kylen 1 timme.
2. Sätt ugnen på 200°. Kavla ut degen mellan bakplåtspapper så att den blir ca 5 mm tjock. Pudra med lite extra mjölmix om degen är för kladdig.
3. Ta ut kakor med kakmått och ta bort överflödig deg. Flytta över bakplåtspapperet med kakorna till en plåt. Grädda kakorna i mitten av ugnen tills de fått färg, ca 8 minuter.
4. KRISTYREN: Blanda alla ingredienser, utom karamellfärgen, till en jämn smet. Dela upp smeten och färga i olika färger. Fyll spritspåsar och dekorera kakorna.

Gilla Året Runt på Facebook

Recept: Karolina Svensk och Anna Söderberg
Foto: Alexandra Ydevall

Fler recept:

Glutenfria amarettokakor

Glutenfria havre- och kokoskakor

Baka glutenfria mördegskakor


Kommentera

 

 



Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…