Annons

Annons

Glutenfria cookie dough cupcakes

Inuti muffinsen gömmer sig en underbart god kakdeg. Ovanpå har vi dekorerat med färdiga mini-cookies.

I Amerika är det inte alls ovanligt att man använder rå kakdeg i exempelvis bakverk och glass. Blir underbart gott!

Cookie dough cupcakes (Kakdegsmuffins)

12 muffins

MUFFINS:
100 g smör
2 dl mjölk
2 ägg
1 1/2 dl strösocker
4 dl ljus glutenfri mjölmix
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt

Annons

COOKIE DOUGH:
100 g rumsvarmt smör
1 dl socker
2 msk sirap
2 tsk vaniljsocker
1 äggula
2 dl havremjöl (ren havre)
2 dl ljus glutenfri mjölmix
1/2 dl mörka chokladknappar eller hackad choklad

FROSTING:
100 g rumsvarmt smör
1 burk marshmallowfluff
2 tsk vaniljsocker

Sätt ugnen på 200°.
MUFFINSEN: Smält smöret och blanda i mjölken.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör försiktigt i smörblandningen i äggsmeten. Blanda de torra ingredienserna och vänd försiktigt i dessa i äggsmeten.
Fyll muffinsformar till 3/4 med smeten och placera dem gärna i en muffinsplåt så att de får stöd.
Grädda mitt i ugnen 15 minuter, eller tills muffinsen är torra. Låt svalna helt innan de fylls med kakdeg (cookie dough).

COOKIE DOUGHEN: Vispa smör och socker vitt. Tillsätt sirap, vaniljsocker och äggula och vispa till en jämn smet. Vispa i mjölet och blanda till sist i chokladknapparna.
Rulla 12 hasselnötsstora kulor av knappt hälften av kakdegen, som ska gräddas och användas som dekoration. Placera dem på en bakpappersklädd plåt och grädda mitt i ugnen ca 5 minuter.
Gröp ur en grop i toppen av varje muffins och fyll med 12 ogräddade bollar av den resterande kakdegen.

FROSTINGEN: Vispa smöret helt mjukt. Tillsätt marshmallowfluff och vaniljsocker och vispa till en jämn smet. Bred eller spritsa på frostingen och stick i en liten kaka.

Här finns fler glutenfria recept:
Glutenfria lakritsbräck
Glutenfri hasselnötscheesecake med hallonswirl

 


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…