Annons

Annons

Glutenfria fröbullar med bovete

De här lättbakade bröden måste du bara prova! De är både gluten- och laktosfria och supergoda till frukost.

 

Smakrika frukostbröd med frön och fibrer som gör magen glad.

Fröbullar

10 bullar

50 g jäst
4 dl fingervarmt vatten
1/2 dl rapsolja
1 tsk salt
3 1/2 dl bovetemjöl
2 dl ljus glutenfri mjölmix
1/2 dl fiberhusk
1/2 dl linfrön
1 dl solrosfrön
1 dl solrosfrön och bovetemjöl att strö över brödbullarna

Annons

Rör ut jästen i vattnet och oljan.
Blanda de torra ingredienserna. Rör ner mjöl- och fröblandningen i degvätskan och blanda några minuter för hand eller i maskin. Degen ska vara kladdig. Låt degen svälla 20 minuter.

Forma platta bullar med oljade händer och lägg över på bakplåtspapper. Strössla över solrosfrön och bovetemjöl och låt bullarna jäsa under bakduk 1 1/2 timme.
Sätt ugnen på 225° och grädda i 20 minuter.

Låt fröbröden svalna helt innan de serveras.

Recept: Karolina Svensk
Foto: Alexandra Ydevall

Prova  också:

Glutenfritt nötbröd med anis

Glutenfria tekakor med havre


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…