Annons

Annons

Glutenfria glassbägare med sorbet

Baka dina egna bägare att servera glassen i – perfekt sommardessert! Glassen är jättelätt att göra själv.

Glutenfria bägare är så gott till glass!

Glutenfria glassbägare

6–7 bägare

100 g mjukt smör, ev laktosfritt
1 dl florsocker
1 ägg
1 äggvita
1 1/2 dl Maizena
1 dl mandelmjöl
1 tsk vaniljsocker

Sätt ugnen på 200°.
Vispa smör och socker pösigt. Tillsätt ägget.
Vispa äggvitan styv och vänd ner.
Sikta ner majsstärkelse, mandelmjöl och vaniljsocker, vänd om.

Annons

Rita cirklar på ett bakplåtspapper, ca 15 cm i diameter, bred ut smeten i ett tunt lager i cirklarna. Grädda mitt i ugnen ca 4 minuter tills de får lite färg.

Lägg de färdiggräddade runda plattorna direkt över ett uppochnervänt glas – var snabb eftersom de stelnar snabbt! Tryck till lätt med handen för att forma bägaren. Låt stelna och lyft av.

Tips:
Stansa ut blommor av degen med hjälp av ett kakmått. Dekorera kakorna med nyponskal, hackade nötter eller vallmofrön. Fint att servera till glassen.

Rabarber- och jordgubbssorbet

ca 6 dl

2 msk färsk ingefära, riven
3 stjälkar rabarber
3 dl vatten
2 dl strösocker
2 msk flytande honung
250 g tärnade jordgubbar

1. Koka upp ingefära, rabarber skuren i bitar, vatten, socker och honung. Låt koka tills rabarbern mjuknar.

2. Låt kallna, lägg i matberedare och tillsätt tärnade jordgubbar, kör till ett mos.

3. Häll i en behållare och ställ in i frysen, mixa med stavmixer en gång i timmen några gånger för att sorbeten ska bli fluffig. Eller kör den i glassmaskin.

Recept: Janet Gustavsson
Foto: Erik Karlsson

Prova också:
Glutenfria jordgubbsbullar
Glutenfria hallongrottor
Glutenfria bananpannkakor med nötter


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…