Annons

Annons

Glutenfria havrefrallor

Vad kan vara bättre än nybakt bröd till frukost? Här bjuder vi på ett glutenfritt recept.

 

Foto: Erik Karlsson

12 stycken

50 g jäst
3 dl mjölk
2 msk rapsolja
2 msk fiberhusk
1/2 dl sirap, glutenfri
1/2 tsk salt
2 tsk stött anis, fänkål och kummin
2 dl turkisk yoghurt
4 dl havregryn Rent Havre Semper
6 dl glutenfri mjölmix + till utbakningen

Annons

Sätt ugnen på 250 grader. Smula ner jästen i en degbunke, värm mjölken till 37 grader, häll över jästen och rör tills den löst sig. Tillsätt olja och fiberhusk, låt svälla i 10 minuter.

Gilla Året Runt på Facebook

Tillsätt brödsirap, salt, brödkrydda, yoghurt och havre, rör så allt blandar sig. Tillsätt hälften av mjölmixen. Kör först maskinen så allt blandar sig, tillsätt resten av mjölmixen och arbeta degen i maskin i 10 minuter. Täck med bakduk och låt jäsa 30 minuter. Ta upp på mjölat bakbord och arbeta degen smidig. Platta ut till en ca 2 cm tjock degplatta. Skär i 12 bitar. Lägg på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa 15 minuter utan bakduk. Pensla med uppvispat ägg och strö över havregryn. Grädda i ca 10 minuter.

Av Janet Gustavsson Foto: Erik Karlsson


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…